Després d’un curs en què la COVID va fer la guitza, l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca recupera totes les sortides i activitats de castanyada.
L’exercici físic va ser el gran protagonista de la castanyada que el centre degà penedesenc va celebrar al llarg de tot el matí de divendres passat. Com qui vol fer lloc per la ingesta de panellets i castanyes, l’atletisme, les competicions esportives, l’escalada i les caminades van ocupar el matí de l’alumnat d’ESO i Batxillerat.
L’ESO, de castanyada esportiva
Diferents instal·lacions de la zona esportiva de Vilafranca van acollir l’alumnat d’ESO que s’hi va anar aplegant en diversos torns. Les activitats havien estat triades per l’alumnat i van ser organitzades en col·laboració amb el Consell Esportiu de l’Alt Penedès.
L’alumnat va practicar diverses
modalitats d’atletisme, com ara relleus, llançaments i salts de
llargada, i esports convencionals com el futbol, però també va
tenir ocasió de gaudir d’un circuit d’esports alternatius. Així,
les pistes van ser escenari de corfbol, pitxi, flag, Acrosport o
Atrapa la bandera, entre d’altres disciplines més desconegudes per
al gran públic. El gran triomfador, però, va ser tot un clàssic:
el mataconills.
Un
espai per a les activitats tradicionals
Per tal de recuperar forces es va reservar un espai per activitats tradicionals de la castanyada de l’Eugeni. Així es va celebrar l’enèsim concurs d’esmorzars –tot un clàssic– en el qual van fer acte de presència els inevitables panellets. També es van poder recuperar els premis per a les creacions més originals, més saludables o més ben presentades.
Escalada,
caminades i bicicletades protagonitzen les castanyades de batxillerat
Mentre una part de l’alumnat de 1r de batxillerat participava d'una sessió a l'escola d'escalada La Bauma i, a posteriori, passejaven entre vinyes –rememorant així les castanyades dels anys 80 i 90 als Pujols–, la resta feien una bicicletada fins a Sant Martí Sarroca.
L’alumnat
de 2n de batxillerat va fer una caminada a molt bon ritme fins al
castell de Penyafort. Un cop allà els esperava una altra passejada,
en aquest cas per la història i en forma de visita guiada a un
edifici –el castell–, que els va permetre fer un recorregut des
dels temps en què el Penedès era marca fronterera fins al nostre
passat més recent, quan l’edifici va ser comprat per l’Ajuntament
de Santa Margarida i els Monjos.
Un
pas de gegant en el retorn a la nova normalitat
La valoració va ser unànime: tothom en tenia moltes ganes. L’èxit de participació i l’entusiasme d’alumnat i professorat així ho certifiquen. La jornada va servir per crear nous llaços entre companys i enfortir els existents, però també va ser el preludi cap el següent pas, que el centre vol que sigui la recuperació de les sortides i viatges.